Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bespiegeling

Een in zichzelf gekeerd persoon, zijn brein vervuld van bespiegelingen. Gemaakt van rood Sudanees marmer.

€1800,00

Binnenruimte

Een kleine marmeren sculptuur, van buiten een facetten vorm, van binnen een vrije ruimtelijke vorm.

€500,00

Drijven

Klein beeldje van speksteen op een houten sokkel, ontstaan vanuit de vorm van de oorspronkelijke steen. De uiteindelijke vorm doet mij denken aan een drijvend object.

€500,00

Handgreep

2 handen die elkaar om de arm grijpen, afgebeeld in wit marmer, de sokkel is van graniet

€1800,00

Monument

Twee samengevoegde stukjes albast en een voetplaat van graniet vormen een abstracte compositie met de uitstraling van een monument.

€500,00

Spiegeling

Bij deze sculptuur is de onderzijde een afspiegeling van de bovenzijde, met op detailniveau enkele verschillen. Het beeld is van eiken.

€1700,00

Symbiose

Een houten beeld (Douglas) waarin veel aspecten samenkomen in symbiose

€2000,00

Beweging 2020

Speksteen. De vorm is geheel geïnspireerd op de vorm van de oorspronkelijke steen, de titel is er op het laatst aan toegevoegd.

€2000,00

Gebaar 2020

Omgewerkte sculptuur van mijn oudere werk Argument. Berkehout gebeitst.  

€1200,00

Geluk

Een ontspannen manvorm van puur wit Italiaans marmer

€2000,00

Golven 2020

Kleine sculptuur van albast, waarbij het grootste deel van de steen onbewerkt is gebleven, het bewerkte deel vult de ruimte op aan de bovenzijde. De interpretatie is geheel aan de beschouwer, de titel is slechts een hint.

€1200,00

Jongeling 2020

Klein beeld, teak, 16 cm hoog, eenvoudige pose

€600,00

Ontvlammende liefde

Uit deze heel zachte steen ontstond een vorm die zich ontwikkelde tot een liefdespaar.

€1200,00

Sjamaan 2020

Het beeldje Samaan ontstond uit een klein blokje mahoniehout, beginnend met een enkele insnijding. Van daaruit groeide een verdeling in blokken die uiteindelijk werden geïnterpreteerd tot een mystieke figuuur.

€600,00

Toenadering 2020

Twee vormen tegenover elkaar die elkaar naderen en daarmee een spanning oproepen. De vormen zijn gelijksoortig en toch verschillend.

€800,00

Vereniging 2020

Een kei van graniet, omgevormd tot een zachte vorm vol emotie.

€900,00

Verstrengeling 2020

Deze sculptuur is geheel uit de steen ontstaan zonder vooropgezet plan. Er ontwikkelde zich een vorm van verstrengelde bewegingen, zonder deze precies te vertalen naar herkenbare vormen. Het is aan de beschouwer ze voor zichzelf te interpreteren.

€2000,00

Welkom

Begonnen als een zeer gecompliceerd stuk olijfhout waarin ik zocht naar een vorm en resulterend in huidige vor. De vorm inspireerde mij om een persoon af te beelden die zijn bezoeker(s) welkom heet. Zoals gebruikelijk voor mijn werk is het het resultaat van een dialoog tussen mij en het materiaal.

€2000,00

Zitten 2020

Geef zelf je eigen titel aan dit werk, dat is ontstaan vanuit de oorspronkelijke steen, ik kwam op Zitten omdat je er een zittend persoon in kunt zien, maar het kan ook heel anders geïnterpreteerd worden. Gemaakt van serpentijn.

€2000,00

Boot 2019

Dit beeld van roze albast onstond geheel vanuit de ruwe vorm. Toen het klaar was zocht ik naar een passende titel, uiteindelijk werd het Boot.

€3000,00

Figuur 2019

Een klein beeldje van jade

€200,00

Hersenspinsel

Hersenspinsel is ontstaan toen de vorm die zich in de stam ontwikkelde deed denken aan kronkelend hersenweefsel, dat paste goed bij het gevoel dat het beeld bij mij opriep: uit de diepten van het bewustzijn opkomend.

€8000,00

Last

Last toont een ranke figuur die een enorm gewicht moet torsen. Het is een beeld van tegenstellingen: grof tegenover fijn, zacht tegenover hard, onverschillig tegenover gevoelig. Het beeld is ontstaan vanuit het gevoel, zonder vooropgezet plan.

€3000,00

Overhang

Een abstracte vorm die naar eigen inzicht geinterpreteerd kan worden. De naar voren overhellende vorm was de inspiratie voor de naam.

€1200,00

Torso 2019

Een torso is eigenlijk altijd een gesloten blok, zo is deze ook begonnen. Maar hij is gehakt uit albast en dat is lichtdoorlatend en dat schept een conflict. Daarom besloot ik de massiviteit en de lichtdoorlatendheid te doorbreken. Het gat ontstond in het zachte deel van de tors, hierdoor worden de delen eronder en erboven extra geaccentueerd.

€2000,00

Verbinding 2019

Uit een plat stukje teakhout ontwikkelde zich een deels abstract koppel.

€900,00

Hulpeloos 2018

De sculptuur is van Whamani Verde uit Zimbabwe. De vorm diende zich tijdens het bewerken aan en inspireerde mij tot de titel Hulpeloos.

€1500,00

Kijk

Twee marmeren stenen uit de rivier in Seravezza, Italië, vormen de basis van deze sculptuur, de ene puur wit, de ander grijzig. De bovenste, witte steen is vanaf drie kanten doorboord op plekken die zich al in de door de rivier gevormde steen aftekenden, de onderste steen fungeert als drager en houdt een oogje in het zeil.

€1200,00

Koppen

De sculptuur Koppen is gehakt uit teakhout, het resultaat is behandeld met teakolie. De naam is toegekend toen het het stuk klaar was, het was een van mijn impressies, maar het heeft ook iets weg van een bootje met mensen, of van een gesprek.

€1200,00

Ontvankelijk

Het marmeren beeldje Ontvankelijk is in wezen abstract, maar geeft de suggestie van een liggende menselijke gestalte, een vrouwenfiguur, die zich openstelt voor haar omgeving. Zoals bij veel van mijn werk is dit beeld zonder vooropgezet idee ontstaan en is de interpretatie achteraf.

€800,00

Samenscholing

Een kleine sculptuur, samengesteld uit 4 geabstraheerde figuren die zijn gerangschikt als een groep die samnschoolt.

€800,00

Bassist

Kleine sculptuur van wit marmer, gemaakt zonder bedoeling vooraf en resulterend in een vorm die bij mij referenties oproept van een muzikant die de bas bespeelt.
 

€500,00

Beweging

Deze 1 - 2 cm dunne Onyx steen begon zijn leven als afgebroken stuk van een eerdere sculptuur, het breukvlak is nu de achterkant van de nieuwe sculptuur. De diagonale tekening komt overeen met die van de eerdere sculptuur Cirkel, en diende als uitgangspunt voor de ontwikkelde vorm.

€600,00

Cirkel

Cirkel is een sculptuur van Onyx op een sokkel van Hardsteen. De naam is vaag gehouden, omdat de sculptuur zich leent voor verschillende interpretaties door de toeschouwer.

€2200,00

Flying Object

Flying Object is een combinatie van een kom die wordt gevormd door twee wit marmeren blokken waarbinnen zich een object bevindt van kleurrijk onix. De combinatie rust op een basis van graniet.

€900,00

Hallo

Een klein sculptuurtje van albast uit de buurt van Volterra, Italië, met als onderwerp aan zwaaiend mannetje.

€500,00

Klem

Sculptuur van het harde kwartsiet, een ruwe steen uit Noorwegen met een mooie eigen vorm die ik heb proberen te versterken met een uitholling.

€500,00

Muzikant

De sculptuur van marmer, 31 cm hoog, heeft een vorm die associaties oproept naar muziek en de uitvoerders daarvan. Het marmer is wit Statuario met een sokkel van Dolomiet.

€500,00

Omsloten ruimte

Het beeld is vervaardigd uit een stam waarvan het aangetaste hart moest worden verwijderd. Rondom de daar onstane ruimte ontstond het uiteindelijke beeld dat verwijst naar een vrouwelijke en een mannelijke vorm die in elkaar overgaan en een geheel vormen met de ruimte die ze omsluiten.

€2500,00

Penetratie

De steen, zwart albast, is afkomstig van een eerder beeld dat was gebroken. Vanuit de overgebleven dunne vorm ontwikkelde zich een schil doorboord door een andere vorm. Het zou een spermacel kunnen zijn die een eicel binnendringt. Maar het gaat om de dynamiek en de spanning tussen binnen en buiten.

€1200,00

Dubbel v2

De steen, Bardiglio marmer, is afkomstig van de werf van de studio in Italië waar ik werk, het was een reststuk met een vorm die me inspireerde. De sculptuur 'Dubbel' uit 2014 brak bij het verplaatsen, daarop heb ik hem aan de nieuwe situatie aangepast. Het resultaat is 'Dubbel versie 2'. Ik had hem een nieuwe naam kunnen geven, maar besloot de oude naam te handhaven, als referentie, maar ook omdat hij nog wel past.

€12000,00

Incisie

Ik begon met een tweemaal zo grote steen, maar die besloot op een zeker moment door midden te breken. Van de resterende drie brokken heb ik er toen twee samengevoegd en zo is Incisie ontstaan. De naam Incisie verwijst naar de snede die in het grotere fragment is aangebracht. De snede versterkt de spanning van het gebogen vlak dat open splijt, zoals de huid onder de scalpel van de chirurg.

€2500,00

Keerpunt

Een vorm van cellenbeton bedekt met een laag acryl-one. Het vaste materiaal van het beton vormt de basis, de toplaag van kunststof is hierop aangebracht en laat zich na verharding bewerken als steen. Het beton is in het eindresultaat nog zichtbaar in het 'oog'.

€500,00

Male Female Crossing MFX

In MFX kruisen twee vormen elkaar, een gestileerde mannelijke en een vrouwelijke. Hun kruising is een dynamische ontmoeting die spanning opwekt op wat eventueel gaat komen. Het beeld is gehouwen uit Bardiglio marmer uit Italie, waar de ruwe vorm is gemaakt en die later thuis is afgewerkt.

€12000,00

Satyr

Dit beeld verwijst naar satyrs, een figuur uit de Griekse mythologie. Een satyr is een vrolijk en ondeugend boswezen, behorend tot het gevolg van de god Dionysos en heeft de taak van een vruchtbaarheidsgeest. Een erecte penis behoort tot de fysieke kenmerken. De vorm begon als een gat in uit een brok perenhout en ontwikkelde zich langzaam tot het een dansende satyr werd.

€1500,00

Shields

Een mannentorso opgevat als gekoppelde voor- en achterschilden met het accent op billen en mannelijkheid. Materiaal: acrylaat composiet.

€1200,00

Torso

Een dunne gekromde vorm met de suggestie van een mannelijk torso.

€500,00

Bevrediging

Bevrediging is de expressie van een gevoel, een gevoel dat naar binnen is gekeerd naar het eigen lichaam, maar tegelijk zichtbaar wordt in de buitenwereld.

€6000,00

Vereniging

Een dubbele torso, man en vrouw, die verenigd zijn in een enkele dynamische vorm.

€6000,00

Balans

Een klein beeldje van een gestrekte figuur van wit marmer balancerend op een sokkel van ruw hardsteen.

€350,00

Man met kat - 2

Deze sculptuur is de tweede versie van een sculptuur uit 2010, waar ik niet meer tevreden over was. Het omwerken was lastiger dan ik verwacht had en heeft een half jaar geduurd, met het uiteindelijke resultaat ben ik redelijk tevereden.

€12000,00

Uitbarsting

Een Esdoorn stronk getransformeerd in een opgewonden jongeman, takken en scheuren waren de aanknopingspunten.

€2500,00

Vlucht

Het beeld is geheel vanuit de steen gegroeid, de ruwe vorm en structuur en de aanwezige breuklijnen bepaalden in eerste instantie de vorm, de verdere uitwerking was het resultaat van een dialoog tussen de steen en mij.

€2500,00

Coming Out

Niets te verhullen.

€2500,00

Paring

Paring is de innige ontmoeting van twee lichamen. De lichaamsvorm is geïnspireerd op die van de sierlijke mantra's.

€12000,00

Introspectie

Een sculptuur direct gehakt uit een blok Statuario marmer, de vorm van de oorspronkelijke steen is nog zichtbaar in het onderstuk, de figuur heeft zich hieruit losgemaakt.

€15000,00

Opwinding

2011. Gepolijst hardsteen. Een dubbelfiguur binnen een cirkelvorm. De naam Opwinding slaat op de vorm en tevens op de spanning die daarin wordt bereikt.

€800,00

Ritueel

Drie hardstenen zuilen, een centraal symbool geflankeerd door twee jongelingen.

€4000,00

Intieme gevoelens

April 2011. Berken, sokkel staal 30 cm hoog De intieme prikkeling bij aanraking of streling van de erogene zone.

€1600,00

Jong

Carrara statuario marmer, Italië, 51 cm hoog, gereedgekomen januari 2011. Gerepareerd en aangepast januari 2017.

€9000,00

Kus me

"Kus me" is gehakt uit Carrara Statuario marmer. De vorm is het resultaat van een dialoog tussen mij en de steen. De beschouwer mag het op eigen wijze interpreteren.

€8000,00

Tweedeling

Het beeld is gemaakt van Obsidiaan (Vulkanisch glas), een voor mij nieuwe steensoort. De steen laat zich wel bewerken met de beitel maar splintert sterk, waarbij scherpe glasscherven rondspringen. Tijdens de bewerking brak de steen in twee, wat mij inspireerde tot de titel van het werk. De eindbewerking heb ik uitgevoerd met de bouchardeerhamer, het gebouchardeerde oppervlak contrasteert met de eigen gladde breukvlakken van de steen.

€800,00

Brekende relatie

De steen is Azul macaubas, een granietsoort met een lichtblauwe kleur. Begonnen als een enkel blok steen splijtte het vrijwel direct in twee paralelle stukken, die weer zijn samengevoegd tot een enkel beeld met het breukvlak tussen beide helften. De foto laat alleen één helft zien, de andere helft is eveneens een liggende figuur zien van achteren bezien. Beide figuren vormen zo een paar.

€5000,00

Harlekino

Gemaakt van een omgewaaide acaciaboom in mijn buurt. De vorm van de stam leidde naar deze figuur. Het laatste snijwerk is met de hand gedaan.

€1500,00

Hol en dol

Een geabstraheerd paar, gemaakt van marmer.

€4000,00

Ontplooiing

Het beeld is gemaakt uit een plat stuk marmer, dat van zeer dun zich verdikt tot ca. 25 cm. De figuur ontwikkelt zich uit het vlak in een plooiende beweging die zich voortzet in de achtergrond. Het beeld is 80 cm hoog en gemonteerd op een stalen frame, de totale hoogte is 180 cm.

€11000,00

Danser

Berkehout, handgesneden. Op enkele plaatsen zijn slechte stukken gerepareerd met kunsthars.

€1200,00

Groei

Lindehout, met de hand gesneden. Het bestaat uit omhoog strevende vormen waarmee groei wordt gesymboliseerd.

€2000,00

Torso

Een stuk van oorsprong ruw dennehout, glad geschuurd. De losse structuur leidde tot een vloeiende, zachte  vorm.

€1200,00

Yin Yang 2

Dit beeld gaat over complementaire tegenstellingen, zoals open - gesloten, man - vrouw. Het beeld begrenst een ruimte, die desondanks niet besloten is, het heeft figuratieve en abstracte elementen, ruw en gepolijst materiaal. Het is gemaakt van een prachtig stuk wit marmer. Het onderstel is van roestvast staal, 85 cm hoog. Het is gelijmd en opnieuw bewerkt nadat het begin 2012 was gebroken. 

€6000,00

Dialoog

Beukehout, glad geschuurd. Twee losse vormen die bij elkaar kunnen worden geplaatst en zo in dialoog gaan.

€1600,00

Pelikaan

Beukehout, glad geschuurd.

€1200,00

Toeschouwer

Berkehout. Handgesneden.

€900,00